کد خبر 121272
۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۱
ارزیابی دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور از شرایط توسعه ای 7 شهرستان در غرب و شمال غرب کشور/ دین پرست: دستگاههاي مسئول بايد تلاش كنند تا مرزنشينان از ظرفيت ها و تسهيلات ويژه اعطايي دولت، به نحو شايسته بهره مند شوند/ ٣٩ بازارچه مرزي در ٩ استان كشور در همسايگي ٧ كشور داراي مجوز فعاليت هستند/ گزارش موانع و مشكلات، كاستي ها و پيشنهادات اصلاحي لازم در این عرصه به وزیر کشور، پس از خاتمه بررسي هاي ميداني

معاون اقتصادی وزیر کشور و دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور در جریان سفر به مناطق غربی و شمال غربی کشور، شرایط توسعه ای شهرستان های اروميه، پيرانشهر، سردشت، بانه، مريوان، سرو آباد و سنندج را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: همه دستگاههاي مسئول بايد تلاش كنند تا مرزنشينان عزيز استانهاي منتخب، از ظرفيت ها و تسهيلات ويژه اعطايي از سوي دولت، به نحو شايسته بهره مند شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، بابک دین پرست؛ معاون اقتصادی وزارت کشور در دو روز نخست از سفر به مناطق غربی کشور، از دو استان کردستان و آذربایجان غربی بازدید و با حضور در سرحدات مرزی در این دو استان و همچنین بخش های مختلف 7 شهرستان این دو استان، ابعاد مختلف توسعه و امنیت پایدار در این دو استان را بررسی کرد.
دبير شوراي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب كشور در جریان بازدید های خود  در آذربايجان غربي گفت: مهمترين دغدغه دولت و مشخصاً شخص رياست محترم جمهوري و ديگر مسئولين نظام، رفع موانع اقتصادي و ارتقاي سطح معيشتي مردم است.
وی افزود: دولت  براي تقويت معيشت مرزنشينان استانهاي آذربايجان غربي، كرمانشاه، كردستان و سيستان و بلوچستان، ابتدا در مرداد ماه سال ١٣٩٦ و در اجراي آيين نامه ساماندهي مبادله در بازارچه هاي غير رسمي موقت مرزي، و مشخصاً با هدف ساماندهي و بهبود وضعيت  معيشت و فعاليت كولبران، مصوب نمود كه كولبران حائز شرايط لازم، ميتوانند براي واردات فهرست اقلام كالايي مصوب، از مبلغ نهصد ميليارد تومان در سال ، در قالب تخفيف سودبازرگاني بهره مند گردند.
دین پرست در همین زمینه ادامه داد: متعاقباً در خرداد ماه سال ١٣٩٧، اين رقم به ٤٢٠٠ ميليارد تومان افزايش يافت و براساس مصوبه دولت هر كولبر مشمول ميتواند، ماهانه مبلغ ٧٠٠ هزار تومان و هر خانوار مرز نشين مشمول نيز ماهانه حداكثر تا سقف دوميليون و هشتصدهزار تومان از تخفيف سودبازرگاني مذكور بهره مند شود.
معاون اقتصادی وزیر کشور خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبات هيات وزيران تعداد ٣٩ بازارچه مرزي در ٩ استان كشور ، كه در همسايگي ٧ كشور قرار دارند، داراي مجوز فعاليت مي باشند.
دین پرست افزود: متأسفانه عليرغم اهتمام جدي دولت و انگيزه و اشتياق خاص دولتمردان براي كمك به معيشت مرزنشينانِ استانهاي مشمول، به نظر ميرسد كه شيريني اين توجه خاص دولت و حاكميت به هموطنان عزيز مرز نشين، آنگونه كه شايسته بود به كام مردم منطقه ننشسته است.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: موانع و مشكلات ، كاستي ها و پيشنهادات اصلاحي لازم، پس از خاتمه بررسي هاي ميداني، در اولين فرصت به استحضار وزير كشور و عنداللزوم ساير مسئولين خواهد رسيد.             
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور افزود: همه دستگاههاي مسئول بايد تلاش كنند تا مرزنشينان عزيز استانهاي منتخب، از ظرفيت ها و تسهيلات ويژه اعطايي از سوي دولت، به نحو شايسته بهره مند شوند.
دین پرست با اشاره به اینکه؛ تسهيلات اعطايي دولت بايستي نصيب افراد مشمول شود، نه افراد واسطه گر و فرصت طلب، گفت: دستگاههاي متولي اجراي تصويبنامه هاي مربوطه، بايستي با همكاري دستگاههاي اطلاعاتي، امنيتي، قضايي، نظامي و انتظامي عضو شوراي توسعه و امنيت پايدار شرق و غرب كشور، زمينه هاي تضييع حقوق كولبران مشمول تصويبنامه هيات وزيران، توسط افراد واسطه و سودجويان را شناسايي و اقدامات قانوني لازم را دنبال کنند.
وی بر ضرورت تسريع عمليات اجرايي و تشريفات كاري و رويه گمركي در پايانه هاي مرزي تاکید و استفاده حداكثري از ظرفيت باز ارچه هاي مرزي را در شرايط حساس كنوني ضروری برشمرد.
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور، در جریان سفر به استان آذربایجان غربی، در جلسه مشترك با استاندار آذربایجان غربی و فرمانده قرارگاه حمزه سید الشهدا و رییس کمیته اطلاعات و عملیات غرب كشور شرکت کرد و بدین ترتیب، در  ارومیه مرکز استان، شرایط مدیریتی و راهبردی استان و مناطق مرزی را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داد.
دین پرست، در مرحله بعد به شهرستان مرزي پيرانشهر عزیمت کرد و پس از بازدید از بازارچه مشترک مرزی تمرچین، با فعالین اقتصادی و نمايندگان پيله وران، واردكنندگان و صادر كنندگان این شهرستان ديدار و موانع توسعه تولید و تجارت و مشکلات مرزنشینان اين شهرستان را مورد بررسی قرار داد.
معاون وزیر کشور همچنین در یک بازديد هوایی از عملیات بازگشایی جاده های مرزی و پایگاه های مستقر در مرز، روند مبادلات مرزی را ارزیابی و معبرهای تردد را مورد پایش هوایی قرارداد.
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور، در مرحله بعد مأموریت خود، وارد شهرستان مرزی سردشت شد و ضمن بازديد از بازارچه مشترک مرزی کیله و همچنین گذر مرزی غیر رسمی و غير فعال قاسم رش، با نمایندگان پیله وران وفعالين حوزه صادرات و واردات شهرستان سردشت دیدار کرد.
دین پرست، در جریان سفر به سردشت، همچنین در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان آذربایجان غربی که با حضور اعضای استانی ، فرمانداران و مديران شهرستانهاي ذيربط برگزار شد، شرکت کرد.
پس از آذربایجان غربی، استان كردستان، دومین استان مقصد سفر دین پرست به غرب کشور، قرار گرفت و شهرستان بانه، اولین مقصد سفر معاون اقتصادی وزیر کشور به این استان بود که با بازديد از بازارچه مشترك سيران بند شهرستان بانه آغاز شد و با حضور در جلسه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد و بررسی شرایط تولید و اشتغال در این شهرستان، خاتمه یافت.
دبیر شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور، در مرحله دوم سفر به استان کردستان، وارد مريوان شد و ضمن بازدید از پايانه مرزي باشماق، پاسگاه مرزي سورن و بازارچه مرزي خانم در این شهرستان، شرایط مرزی و وضعیت مراودات تجاری در مرزهای این شهرستان را مورد بررسی قرار داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای شهرستان سرو آباد، سپس وارد سرو آباد شد و از بازارچه مرزي این شهرستان، بازدید کرد.
دین پرست پس از بازدید از 3 شهرستان بانه، مريوان و سرو آباد، وارد سنندج؛ مرکز استان کردستان شد و در نشست ساماندهي مبادلات مرزي استان كردستان شرکت کرد.
در حال بارگذاری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha